U saradnji sa Swisscontact, ICT Hub Meetup organizuje naredni događaj sa našim Entrepreneur in residence Todd Lemley.

Tema meetup-a je nešto o čemu se ne priča mnogo na ovakvim događajima, a tiče se finansiranja startapa od strane poslovnih anđela (business angel investing). Kako se nalazio sa obe strane pregovaračkog stola, i kao investitor u startape, ali i osnivač startapa koji su dobijali investicije poslovnih anđela, Todd će preneti svoja iskustva i preporuke domaćim startapima – kako doći do poslovnih anđela, kakvog investitora tražiti, šta je specifično kod investiranja poslovnih anđela o odnosu na VC fondove, o čemu posebno voditi računa u saradnji sa ovakvim investitorima, šta je njima važno i kakva su njihova očekivanja. Kroz primere sa kojima se susretao, ali i bogato lično iskustvo, približiće domaćim osnivačima svet razmišljanja poslovnih anđela.

Todd je preduzetnik od svoje 10 godine. Do sada se nalazio u različitim ulogama, nekoga ko je osnivao startape, bio član tima startapa u SAD, Evropi i Aziji, a koji su prošli kroz sve oblike izlaza – IPO, prodaja ili spajanje sa drugom kompanijom – ali i li gašenja poslovanja. On je predavač, mentor i  konsultant kompanija širom sveta, a povremeno i investitor, kao poslovni anđeo. Od 1995 godine aktivno  učestvuje  u građenju startap zajednice u Koloradu, kao član odbora kompanija, državnih komiteta, kao i jedinica koje se bave alokacijom državnih finansijskih sredstava za startape, promovisao javno-privatna partnerstva i učestvovao aktivno u brojnim aktivnostima za akceleratore poput  Innosphere, Techstars, Boomtown, Blackstone Entrepreneurs Network, Blue Ocean, Startup Health…

Meetup je zakazan za četvrtak, 21. septembar u 18.30 časova u Playgroundu, a predavanje/razgovor će biti na engleskom jeziku.

Vaše prisustvo možete da potvrdite OVDE.