Nove ekonomske okolnosti i pojava tehnoloških startapa su u poslednjih 10-ak godina značajno uticale na redefinisanje postojećih tržišta i tradicionalnih industrija.

Sve više korporacija se okreće ka eksternim talentima i startapima, a putem otvaranja ka tehnoloskoj zajednici je krenula i kompanija Vip mobile, koja je započela stratešku saradnju sa ICT Hub-om. Cilj ove saradnje je povezivanje i saradnja sa lokalnim startapima i talentovanim IT profesionalcima, preduzetnicima i freelancerima.

Početak saradnje Vip mobile-a i ICT Hub-a obeležiće meetup koji će biti održan u Playground-u u sredu, 4. oktobra sa početkom u 18h , a biće prvi u nizu aktivnosti kroz koje će na praktičan način biti predstavljani modeli na koji lokalni startapi, IT profesionalci, preduzetici i freelanceri mogu da sarađuju sa Vipom.

Ispred Vipa će govoriti Janez Križan, Direktor sektora za digitalnu transformaciju i inovacije, Klaster Srbija i Slovenija i Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Hub-a, a svoje iskustvo o tome kako u praksi izgleda sarađivati sa Vip mobile-om u Srbiji podeliće Darko Marjanović i Miloš Milovanović – osnivači domaćeg startapa Things Solver (tima iz Beograda koji pruža usluge u sferi Data Analytics-a klijentima iz celog sveta).

Na samom meetup-u će biti najavljen i hakaton koji Vip organizuje u partnerstvu sa ICT Hub-om u okviru ove saradnje, u Playground-u.

Svi zainteresovani da čuju o digitalnoj transformaciji kroz saradnju sa statupima u telco industriji, mogu se prijaviti na:

Ukoliko imate pitanja za Vip Mobile, ICT Hub ili Things Solver, možete ih unapred postaviti i poslati na meetup@icthub.rs