esecurity konferencija 2018

eSecurity konferencija pod nazivom ##Hack or be Hacked## biće održana po drugi put od 25. do 27. aprila 2018. godine u Hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Događaj organizuje udruženje Esigurnost a ICT Hub je zvanični partner.

Međunarodna konferencija eSecurity je jedan od najznačajnijih IT događaja u regionu koji okuplja veliki broj profesionalaca u oblasti informacione bezbednosti. Konferencija donosi veliki broj predavanja, hands-on demonstracija, workshop-ova o aktuelnim pretnjama, sofisticiranim tehnikama napada, digitalnom životu, zaštiti IoT uređaja, kao i naprednim sistemima zaštite.

Cyber kriminalci postaju sve sofisticiraniji i umreženiji iz godine u godinu. Shodno sa poslednjim istraživanjima, IT kompanije troše najmanje 50% IT budžeta za poboljšanje bezbednosti korporativne mreže i malver zaštitnih sistema. Adekvatno backup rešenje je takođe neophodno za potpunu zaštitu podataka. Sofisticirani sistem IT bezbednosti je veoma važan za poznate ali i nove koncepte kao što su cloud, MDM (Mobile Device Management), IoT (Internet of Things), BYOD (Bring Your Own Device) itd.

eSecurity konferencija je međunarodni događaj, koji prati trendove u oblasti sajber bezbednosti svake godine. Ove godine, teme će biti grupisane u panelima. Deo predavanja biće posvećen bankarskim bezbednosnim operacijama, uključujući online i mobilno plaćanje i sigurnosti platnih kartica. Posebna predavanja će se zasnivati na pravilnom menadžmentu bezbednosti sistema informacija, sigurnosti mobilnih uređaja i aplikacija, problemima provere identiteta, naprednim antivirus zaštitama i bezbednosti Linux sistema. Takođe će se obraditi teme digitalne forenzike, etičkog hakovanja, penetration testing-a, sistema za vraćanje podataka i najnovije pretnje i tehnike zloupotrebe u informacionim sistemima.