Kurs_robotike_promo

Garage Lab organizuje drugi po redu kurs robotike namenjen deci između 9 i 13 godina koja žele da se upoznaju i ovladaju osnovama najnovijih tehnologija. Cilj kursa je upoznavanje dece sa svetom hardvera, buđenje njihove zainteresovanosti za pravljenje različitih projekata i razvoj kreativnosti.

Za učešće na kursu robotike nije neophodno predznanje, ali je neophodno poznavanje latiničnog pisma (zbog programiranja), kao i prethodno iskustvo korišćenja kompjuterske tastature.

Cilj kursa jeste da deca sama osmisle i dizajniraju svog robota, zatim da delove odštamapaju na 3D štampaču, i uz osnove programiranja daju prve komande svojim robotima. Kod dece će se podstaći razvoj programske logike i videće praktični značaj učenja algoritama kroz edukativne igre.

Tokom trajanja kursa, deca će raditi na mikro računaru Raspberry Pi, kao i na Arduinu, razvojnom sistemu otvorenog koda koja pruža mogućnost konstruisanja različitih uređaja kao što su senzori, semafori i pogonski sistemi. Imaće priliku da modeliraju i štampaju delove svog robota na 3D štampaču.

Predavanja i radionice držaće iskusni predavači Garage Lab-a, koji imaju i bogato iskustvo u radu sa decom na različitim projektima.

Kurs traje od početka marta kraja maja – 10 radionica subotom od po 2 sata, u popodnevnim časovima, podeljeni u dve grupe po 8 polaznika: 13-15h i 16-18h.

Programske celine (podložno sitnijim izmenama, u skladu sa željama polaznika):

 1. Šta su roboti? Upoznavanje sa robotikom kroz edukativne igre.
 2. Šta je Arduino? Prvi programi na Arduinu? Programiranje led diode i pravljenje semafora
 3. Šta su to senzori? Čemu služi ultrazvučni senzor? Upoznavanje sa senzorima i programiranje senzora
 4. Obnavljanje i pravljenje pametne raskrsnice
 5. Šta je pogonski sistem? Programiranje motora
 6. Osnove 3d modeliranja, modeliranje delova za robote
 7. Završavanje modeliranja delova i puštanje u 3d štampu
 8. Pravljenje robota – mala škola lemljenja
 9. Programiranje robota
 10. Izložba/priredba i demonstracija

Cena kursa iznosi 17.900 dinara i u nju su uključeni obuka, sva oprema i potrošni materijal koji će se koristiti tokom kursa, kao i sertifikat. Roboti koje deca naprave ostaju njima!

Svi polaznici će proći 2 kruga selekcije: predselekcija preko formulara i intervju/upoznavanje 24. februara u popodnevnim časovima.

Kurs je planiran da počne početkom marta 2018. godine, sa završetkom krajem maja 2018. godine (uz pauze za prolećni raspust).

Prijave su otvorene do 18. februara!

Mesta su ograničena na 16 polaznika ukupno!

Informacije i prijave na:

e-mail: kursevi@garagelab.rs

Broj telefona: 060 827 4927

Website: https://garagelab.rs/

FAQ

 

Kome je kurs namenjen?

Deci od 9 do 13 godina koja su zainteresovana za robotiku, poznaju latinično pismo (zbog programiranja), i znaju da koriste kompjutersku tastaturu.

Selekcija polaznika će se vršiti u dva kruga:

 1. krug će obuhvatiti pregled online formulara koji popunjava roditelj;
 2. krug će se obaviti tokom info dana kada će naš tim imati razgovor sa decom i roditeljima da utvrdi pogodnost kursa za svako prijavljeno dete.

Ukupno će na kurs biti primljeno 16. polaznika.

Trajanje kursa?

Početak marta – sredina maja, sa pauzama tokom prolećnog raspusta.

Šta kurs obuhvata?

10 radionica od po 2h. Oblasti koje pokrivamo su: programiranje, rad na RaspberryPi mikroračunaru, Arduino mikrokontroleri, senzori, motori, osnove 3d štampe. Deca će učiti da naprave robota od početka, koristeći RaspberryPi mikroračunar za programiranje Arduino mikrokontrolera, koji će biti “mozak” robota i na koji će se dodavati senzori, diode i motori. Nakon toga, deca će naučiti osnove 3d štampe tako što će modelirati neke od delova za svoje robote i odštampati ih na 3d štampaču.

Deca zadržavaju robote koje su napravili nakon kursa.

 

Ko su predavači?

Predavanja i radionice držaće iskusni predavači Garage Lab-a, koji imaju i bogato iskustvo u radu sa decom na različitim projektima.

 

Kada će se kurs održavati?

Subotom u popodnevnim časovima, polaznici će biti podeljeni u 2 grupe: 13-15h i 16-18h.

Datumi prijava?

12-18. februar (nije moguće rezervisati mesto ranije). Prednost će imati ranije prijave.

Info dan i finalna selekcija:

 1. februar u popodnevnim časovima. Tokom razgovora, naš tim će utvrditi da li je kurs pogodan za decu i njihova interesovanja. Na kurs će biti primljeno samo 16 polaznika.

Koliko će koštati kurs?

Cena kursa iznosi 17.900 dinara i uključuje celokupnu obuku, opremu (od koje sklopljeni robot ostaje detetu nakon završenog kursa) i sertifikat.

Iznos će biti moguće uplatiti u 3 mesečne rate: I rata – 6.000 dinara, II rata 5950, II rata 5950.

U slučaju odustajanja od kursa, prva rata se ne vraća ni u kojem slučaju.