Garage Lab prvi put dolazi do Niša, zajedno sa našim prijateljima iz kompanije Vip mobile, gde želimo da se upoznamo sa svim lokalnim IoT entuzijastima i čujemo o projektima na kojima radite.

U novootvorenom StartUp Centru Elektronskog fakulteta u Nišu, očekuje nas zanimljiv Meetup na temu Internet of Things, jedne od najbrže rastućih tehnologija koja će učiniti da svi naši uređaji i stvari budu povezani. Od poljoprivrede do saobraćaja, preko zaštite životne sredine do “wearables” uređaja, IoT je našao široku primenu u gotovo svim industrijama, čineći uređaje “pametnim” i omogućavajući im da međusobno komuniciraju. Govorićemo o konkretnim primerima i primenama u svetu i kod nas, prikazujući kako IoT vodi ka digitalizaciji celog društva.

Posebno ćemo se fokusirati na načine međusobnog povezivanja IoT uređaja, sa prikazivanjem svih prednosti standarda za povezivanje Narrow Band IoT, koji na ekonomičan način omogućava komunikaciju u izazovnim uslovima i fleksibilno upravljanje potrošnjom energije (koje može produžiti životni vek baterije i do čak 15 godina).

Na događaju će nam se pridružiti iskusni stručnjaci iz kompanije Vip mobile i sa Elektrotehničkog fakulteta u Nišu, koji se aktivno bave razvojem IoT infrastrukture u Srbiji.

Više informacija o predavačima uskoro!

Prijavite se OVDE!

Ovaj meetup je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i implementiran od strane ICT Huba kao deo projekta “Igralište inovacija”