U okviru ICT Hub Startup programa, u saradnji sa advokatskom kancelarijom Živković Samardžić, u utorak 17.10., u prostorijama ICT HUB Playground-a, održan je seminar o pravnim i ekonomskim aspektima startapa.

Predavanja su održali Igor Živkovski, Senior Associate u advokatskoj kancelariji Živković Samardžić, i potpredsednik Pravnog odbora Saveta stranih investitora (FIC) i Nataša Sarić, Trainee Attorney at Law.

U okviru seminara timovi su imali priliku da se upoznaju sa osnovnim pravnim i ekonomskim aspektima poslovanja startapa – kada je pravo vreme za registraciju privrednog subjekta (privrednog društva ili preduzetnika), pravni oblici osnivanja društava, modelima oporezivanja preduzetnika, manama i prednostima osnivanja preduzetničke radnje ili društva sa ograničenom odgovornošću, poreskim obavezama oba oblika osnivanja, postupkom osnivanja i dokumentacijom potrebnom za registraciju privrednog subjekta. U drugom delu seminara pokrivene su teme koje se tiču osnivanja firme, usklađenosti sa propisima i načinima za finansiranje.


Advokatska kancelarija Živković Samardžić jedna je od vodećih nezavisnih advokatskih kancelarija opšteg tipa koja pruža široki spektar pravnih usluga za biznis i pojedinačne korisnike, kako u Srbiji, tako i u regionu. Kancelarija pruža visokokvalitetnu uslugu pravnog savetovanja i zastupanja pokrivajući različite sektore, kao što su nekretnine, razvoj i izgradnja, finansijske institucije, proizvodnja i promet hrane i pića, osiguranje/reosiguranje, IT, maloprodaja, oglašavanje i emitovanje, rudarstvo i metalurgija, lekovi i medicinska sredstva, HR i telekomunikacije i grana prava na sveobuhvatan način, uključujući  privredno pravo, nekretnine, bankarstvo, finansijske usluge, zastupanje na sudu, intelektualnu svojinu, zaštitu konkurencije i poreze.