Prvi AgTech hakaton u organizaciji Vip Mobile i Centra za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija ICT Hub, biće održan od 17. do 19. novembra, uz nagradni fond od 5.000 evra.

Hakaton je prilika za sve koji žele da sa svojim timom u roku od 48h pokušaju da kreiraju inovativno softversko rešenje, u vidu web ili mobilne aplikacije, i tako odgovore na neku od zadatih tema iz domena digitalizacije poljoprivrede.

Ekspertiza iz oblasti poljoprivrede nije neophodna – važno je sastaviti tim koji objedinjuje znanja i veštine iz IT-a i dizajna, biznis razmišljanje, kreativnost i odlučnost da za 48 sati kvalitetno odgovori na postavljeni izazov. Tokom hakatona, na raspolaganju su vrhunski predavači i mentori iz oblasti agrobiznisa, i programiranja, dizajna, i pripreme za javni nastup (prezentaciju).

Ovaj hakaton je jedan od prvih koraka saradnje kompanije Vip mobile i ICT Hub-a koji za cilj ima otvaranje Vip mobile-a ka startap zajednici i približavanje tehnološkim startapima. Vip mobile je obezbedio bogat nagradni fond (ukupno 5.000€ u kešu za tri najbolja rešenja), mentorsku podršku stručnjaka iz oblasti agribiznisa, programiranja i dizajna, kao i odlične uslove za rad (hrana, piće, inspirativan prostor za rad, brzi internet i prostor za odmor).

Na timovima ostaje samo da budu kreativni i kreiraju sledeću veliku stvar u oblasti primene i korišćenja podataka u digitalnoj poljoprivredi. Pored novčanih nagrada, za najbolje rešenje postoji mogućnost podrške u daljem razvoju i komercijalnoj primeni rešenja. Sva rešenja nakon hakatona ostaju isključivo u vlasništvu timova.

Prijave za učešće na AgTech hakatonu omogućene su do 13. novembra na stranici http://hackathon.icthub.rs.