Prvi put u Srbiji, održava se lokalno izdanje takmičenja PowerUp! kompanijeInnoEnergy, a pobednički tim prezentovaće u Pragu uz priliku za nagradu od 30 i investiciju od 150 hiljada evra.

Takmičenje će se održati u utorak, 22. maja od 18h u Dorćol Platzu, Dobračina 59, u Beogradu. Prisustvo događaju je besplatno i omogućeno svima, uz obaveznu prijavu putem forme na LINKU!

PowerUp! by InnoEnergy takmičenje se održava četvrtu godinu zaredom, a fokusirano je na startape iz centralne i istočne Evrope, a iz oblasti: energy, cleantech, mobility, cybersecurity, smart city.

I lokalni i regionalni događaj će biti sjajna prilika svim učesnicima i lokalnim startapima za poslovni razvoj i kreiranje prisustva na internacionalnom tržištu, a u utorak će biti prisutni i predstavnici velikih energetskih kompanija poput NIS-a, EPS-a i Telegroup-a.

Pored uvoda od strane predstavnika InnoEnergy-a i prezentacija startapa, glavno predavanje održaće Dr Ana Trbović, suosnivačica i COO Grid Singularity, članica odbora Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju i profesorka na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA).

Startapi koji će se takmičiti ove godine su:

  • Energy Premier – online platforma za zaključivanje ugovora za snabdevanje električnom energijom
  • Smartico – IoT uređaj za napredan uvid u potrošnju električne energije.
  • Solagro – Interaktivni sistemi za olakšavanje procesa reciklaže
  • Vetar – inovativna, međunarodno patentirana sprava za iskorišćenje energije vetra. Karakterišu je dva kontrarotirajuća rotora uokvirena specijalno konstruisanim kućištem.
  • ND REFRIGERATION – sistem za detekciju, skladištenje i ponovno korišćenje F gasova
  • Smart Load Balancing – uređaj za balansiranje i upravljanje električnom potrošnjom u sistemima koje pokreće solarna energija
  • EN-EF Concept – inovativni model projektnog menadžmenta u građevinskoj industriji sa fokusom na implementaciju čistih tehnologija

Pobednik prošlogodišnjeg Grand finala bio je mađarski startap HeatVentors koji je prezentovao inovativni metod za skladištenje termalne energije kome je potrebno 90% manje prostora i koji štedi od 20 do 40% energije.

 Vest preuzeta sa startit.rs