Tri godine rada sa startapima kroz Startup program su za nama, a tri generacije timova koje su prošle naš program razvoja ideja i građenja kompanija su i dalje sa nama, kao partneri, kompanije koje uvek i sa mnogo entuzijazma podržavamo kroz različite programe i aktivnosti u njihovom razvoju. Više od 50 projekata, 120 polaznika bili su deo prethodnih programa. Neki su brzo „fejlovali“ (što je odlično!), a neki su postali pravi borci u osvajanju domaćeg tržišta i širenju na druga (kao na primer Poslonaut, One Assessment, Karate Do).

Ove godine polaznike četvrte generacije ICT Hub Startup programa očekuje mnogo novina. Pre svega program se realizuje u Playground-u, u Kralja Milana 10, našoj novoj adresi od juna meseca. Novi, veći i razigraniji prostor okuplja domaći startap i ekosistem inovacija kroz prostor za rad, održavanje brojnih radionica i dešavanja u večernjim satima. Pravo je mesto za networking i dolazak do važnih osoba za vaš biznis.

Od januara ove godine, sa aktuelnim pozivom za prijave startapa i prve tri objavljene investicije, aktivan je naš investicioni fond ICT Hub Venture. Nakon validacije problema koji rešavate, definisanja rešenja koje nudite i rada na MVP verziji proizvoda kroz program, projekat postaje validan kandidat za investiciju našeg fonda. Kako je tim važan kriterijum odluke o investiranju, Startup program je prava prilika da se upoznamo i prepoznamo kao potencijali partneri.

Kroz aktivnosti Corpo Lab-a nudimo platformu sasvim novih prilika za saradnju sa našim korporativnim partnerima i klijentima. Ovo je jedinstvena prilika da budete u kontaktu sa svim našim partnerima od prvog dana i dobijete dodatnu podršku  u validaciji, razvoju ili plasiranju proizvoda/usluge na kojoj radite.

Ove godine kao rezident mentor na programu sa timovima družiće se Vuk Nikolić, osnivač i CEO startapa TruckTrack. Vuk poseduje veliko iskustvo u radu sa mladim timovima i mentorisanju istih, spreman da prenese svoja iskustva u pokretanju startapa i građenju kompanije.

Možemo da najavimo da će se sa timovima na programu raditi više mentora koji dolaze iz najrazvijenijih startap ekosistema – San Franciska, Londona, Tel Aviva. Svoja iskustva će nesebično prenositi na radionicama i mentorisanjima 1 na 1.

Zainteresovani dovoljno? Prijave su otvorene do 24. septembra na stranici Startup programa generacije 4, a za četiri najperspektivnija tima obezbeđene su stipendije zahvaljujući programu “Podsticaj mladih na tehnološko preduzetništvo” koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.