generator fluo

15. marta 2018, u Playground-u ICT Hub-a lansiran je Generator Fluo –  konkurs za sve studente od 18 do 27 godina, sa inovativnim preduzetničkim idejama u bilo kojoj oblasti. Ideja se rodila posle velikog uspeha Generator konkursa, platforme za podršku inovativnim preduzetničkim projektima koji pokreću dalji razvoj inovacija.

U punom Playground-u, prisutnima se prvo obratila Aleksandra Petrovski, koja je bila moderator skupa i najavila Pierra Bosque-a i Ivanu Popović iz Societe Generale banke, koji su uvodnim obraćanjem upoznali prisutne sa konceptom Generator Fluo konkursa.

Nakon toga,veče se nastavilo u formatu panel razgovora učesnika Generator konkursa – Vladimira Stankovića iz Pet Guards, Nikole Opačića iz Digital G i Vukašina Vučenovića – člana pobedničkog tima Tapp Interactive sa FinTech hakatona.

Na kraju, Luka Prišunjak iz Swisscontact-a je podelio sa gostima savete ‘Kako napisati najbolju prijavu za Fluo Generator?’

Veče je završeno uz druženje i i priču, fotografije su u prilogu a za sve zainteresovane za detalje o Generator Fluo konkursu, u nastavku su sve potrebne informacije!

Societe Generale banka pokrenula je sa mnogobrojnim partnerima veliki nagradni konkurs Generator Fluo, namenjen studentima svih univerziteta i fakulteta u Srbiji koji žele da prijave svoju inovativnu, izvodljivu i održivu preduzetničku ideju. Glavna nagrada za pobednika je sedam dana u inovativnom tehnološkom habu Societe Generale Grupe u Parizu. Rok za prijavu je 9. april. 

Po uzoru na konkurs Generator, u okviru kojeg je najbolja preduzetnička inovacija nagrađena sa milion dinara krajem prošle godine, Societe Generale banka nastavlja sa podrškom inovacijama i preduzetništvu u Srbiji i organizuje Generator Fluo, za studentske ideje koje imaju potencijal da kreiraju razliku na tržištu.

Pravo učešća imaju studenti, pojedinci ili timovi do tri člana, koji studiraju u Srbiji (bilo na državnom ili privatnom fakultetu), imaju između 18 i 27 godina, a žele da pokrenu novu ili unaprede postojeću preduzetničku ideju, bez obzira na delatnost.

Nakon isteka roka za prijavu stručni žiri će proceniti inovativnost, izvodljivost i održivost projekata i izabrati 40 najboljih inovacija koje će uz pomoć mentora razraditi biznis plan. U poslednji krug nagradnog konkursa plasiraće se 10 finalista čiji će projekti biti predstavljeni na sajtu www.generator.rs. Finalisti ulaze u trku za glavnu nagradu, nagrade partnera, a inovacija sa najviše glasova javnosti osvaja nagradu publike. Prezentacije finalnih ideja i proglašenje pobednika pred žirijem, medijima, preduzetnicima i investitorima biće organizovane 31. maja.

Inspirativno putovanje za pobedničku inovaciju u tehnološki hab Societe Generale Grupe, koji su obezbedili Societe Generale banka i Infostud, prilika je za razmenjivanje ideja u međunarodnom startap okruženju i dalje razvijanje inovacije. Kompanija Generali obezbedila je za svakog člana pobedničkog tima i džeparac u dinarskoj protivvrednosti od 500 evra,  polise putnog zdravstvenog osiguranja u toku trajanja nagradnog putovanja i nezaboravan obilazak Pariza balonom. Francuski Institut u Srbiji će pobednicima prirediti i jedinstveno upoznavanje sa francuskom kulturom. Inovaciju koja osvoji najviše glasova publike nagradiće Comtrade paketom pametnih uređaja Tesla (TV, tableti i pametni telefoni).

Partneri konkursa koji nagrađuju najinovativnije studente su Infostud, Generali, Comtrade, Gigatron, Mainstream, Doncafe i Coca Cola HBC Srbija. Studente nagrađuju i Centar za tehnološko preduzetništvo i inovacije (ICT Hub), StartIt, Startup Centar i Istraživačko razvojni centar Fakulteta organizacionih nauka.

Konkurs Generator Fluo podržavaju Inicijativa Digitalna Srbija i Francuski institut u Srbiji, Evropski omladinski centar i gotovo 70 fakulteta i Univerziteta i studentskih organizacija.

Više informacija o konkursu na zvaničnom sajtu: generator.rs.