Centar za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacije ICT Hub organizuje panel diskusiju pod nazivom ‘Napredne tehnologije u poljoprivrednoj proizvodnji’ i poziva sve zainteresovane da dođu u Playground, na adresu Kralja Milana 10 i 26. juna od 18h čuju do kakvih se sve tehnoloških inovacija došlo na planu upravljanja navodnjavanjem i đubrenjem.

Među panelistima će se naći prof. dr Slađana Savić, koja kao vanredni profesor radi na Fakultetu za biofarming u Bačkoj Topoli i koja će uvodno obraćanje imati na temu trendova u poljoprivrednoj proizvodnji i termina ‘smart-farming’, a zatim će praktična iskustva iz ove oblasti podeliti dipl.inž. melioracija Miloš Stojanović iz kompanije Agromarket, kao i dipl.inž. melioracija Uroš Marjanović, koji je na čelu kompanije AquaEco, i oni će ispričati sa čime se sve susreću u svakodnevnim aktivnostima, kao i koje su potrebe, a koja ograničenja proizvođača u Srbiji.

U razgovoru sa moderatorkom diskusije, dr Milenom Marjanović, koja je svojim radom vezana za Institut za zemljište i melioraciju, kao i za Katedru za agrohemiju i fiziologiju biljaka, učesnici panela će pokušati da daju odgovore na pitanja na koji način različite interesne strane imaju koristi od sprege u primeni starih poljoprivrednih metoda i saznanja i novih informaciono-komunikacionih tehnologija, ali i kako ko vidi razvoj ove oblasti u eri digitalizacije. Govoriće se i o tome šta se sve može ponuditi pojedincima, a šta kompanijama koje žele da unaprede svoje bavljenje poljoprivredom i svoje poslovanje u toj sferi, kao i da li postoji adekvatan profit i benefiti koji opravdavaju ulaganja u inovacije.

O ICT Hub

‘ICT Hub’ je centar za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija osnovan 2014. godine, i kao svoju osnovnu misiju vidi podršku tehnološkom preduzetništvu, kao i spajanje biznisa, tehnologija, inovacija i iskustava korisnika. ICT Hub je lansirao i prvi srpski privatni investicioni fond ICT Hub Venture, koji je u periodu 2017-2018. investirao u tehnološke startape u najranijoj fazi razvoja, a razvio je i različite programe kako bi pomogao tradicionalnim kompanijama i korporacijama da na najbolji način dobru praksu i iskustva u radu sa tehnološkim startapima primene u svojim procesima inoviranja.

Ovaj događaj je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i implementiran od strane ICT Huba kao deo projekta ‘Igralište inovacija’. Mesta su ograničena, pa su organizatori zamolili da svi zainteresovani popune kratku formu prijave, koja se može naći na sledećem linku.