USKORO otvaramo prijave za upis polaznika četvrte generacije ICT Hub Startap programa! Ovu generaciju očekuje poseban program i nove prilike za intenzivan rad sa mentorima koji dolaze iz SAD, Izraela, Velike Britanije, ali i domaći rezident mentori spremni da pomognu građenje novih kompanija.

Kao neko ko je vredno radio u okviru programa koji je okupio startape Generacije #3, a i nakon programa nastavlja još snažnije, ovom prilikom predstavljamo Seezer.

Njihov razvoj smo pratili od samog početka, a u nastavku saznajte šta je kod njih aktuelno ovih dana.

Da li NOKIA krade ideje od srpskog Startup-a?

Pre svega desetak dana, veliki finski telekom brend, predstavio je svoj novi prvi android model Nokia 8.

S obzirom da je ovaj nekadašnji gigant, daleko zaostajao u trci brendova, upravo zbog svog operativnog sistema, drago nam je da vidimo da se kao Android smarpthone ponovo nalazi na traci, čak možda rame uz rame sa Apple-om i Samsungom, kako javljaju iz Nokije.

Nova opcija kamere, koja bi trebalo da ostavi u senci ostale smartphone zove se ‘’bothie’’, naprednije verzija popularnog selfija a sama kampanja nosi naziv ‘’Be less selfie be more bothie’’. U pitanju je mogućnost simultanog snimanja prednjom i zadnjom kamerom telefona, ali da li smo ovo već negde čuli?

Nije neobično da veliki brendovi crpe inspiraciju od svojih suparnika, ali takođe i od mladih Startup kompanija. Podsetićemo vas, da je pre manje od godinu dana, lansirana aplikacija koja je važila za jedinu aplikaciju na Androidovom Play Storu sa opcijom simultanog snimanja. Mala pomoć-u pitanju je aplikacija pod imenom ‘’SEEZER’’.

SEEZER je i takođe srpski Startup projekat koji je u junu 2016. proglašen za najbolji Startup namenjen svetskom tržištu iz oblasti IT-a, na prvom “SYMORG StartUp day 2016” na Zlatiboru od strane uspešnih direktora i prestavnika jednih od najvećih kompanija i organizacija, kao što su Eurobank Srbije, SBB, Telekom Srbije, StartLabs Ventures, Coca-Cola Hellenic, ICT Hub, Nordeus, AmCham. Kao nagradu za najbolji Startup osvojili su pristup i dvonedeljni boravak u najvećem evropskom razvojnom centru u Berlinu “Rainmaking Loft”.

S obzirom da SEEZER tim čini i treću generaciju ICT Startup programa, imali smo priliku da pomno pratimo njihov razvoj i napredak. Nakon intezivnog marketinga i kampanje pod nazivom ‘’SEEZ the moment’’,  prethodne dve nedelje demo video kao i SEEzove ste mogli da primetite na profilima i storijima naših poznatih poput Miloša Bikovića, Jelisavete Orašanin, Viktora Savića, Nine Janković, Radovana Vujovića kao i mnogih drugih.

O SEEZER-u je takođe bilo reči i u medijima, organizacijama i institucijama a ukoliko ste kojim slučajem preskočili o čemu je reč evo i direktnog linka demo videa sa YouTuba:  http://bit.ly/2iqFj2U

S obzirom na to da simultano snimanje ne podržava svaki hardver telefona (još uvek), SEEZER je pre par meseci imao blagu izmenu, a koliko je ona efikasna govori o tome da je aplikacija je u svega prva 3 dana bila i u regionalnom Top Trending Chartu kao i prva u trendingu kategorije Photography.  Za razliku od Nokijinog ‘’bothie’’-ja, na  SEEZER-u je moguće slikanje kao i snimanje zadnjom pa zatim prednjom kamerom smarthpone-a, što pruža efektivan način da kreirate SEEZ. Imajući u vidu da se ceo format savršeno uklapa u svaki stori poznatih društvenih mreža, idealna je aplikacija kojom ćete osvežiti vaš profil. Takođe smo pronašli i ostale zanimljive opcije za kombinovanje, kao što su stikeri u opcijama MIX, koja je preporuka svakom trendseteru društvenih mreža i najviše storija.

Link za download Andorid aplikacije sa nalazi ovde, a uskoro će biti dostupna i za Iphone: http://bit.ly/2oNnmgF

S obzirom da ne bismo da budemo pristrasni, naslovi koji su u sred Nokijinog event-a bili aktuelni na mrežama govore sami za sebe:‘’There is better application then bothie, try SEEZER’’ kao i ‘’Use SEEZER to create bothies.’’ Nama je svakako drago što se velike ideje iz Srbije primećuju i u svetu, a kao saznajemo, ovo je tek početak SEEZER aplikacije.

Prema tome naša poruka dana biće be less bothie be more SEEZER.